Verdomd weekend: Bitcoin Prijs Tuimelt onder $9K – Opname $1000 Verlies in 5-Dagen

De crypto-investeerders hebben onlangs last van zware dagen, omdat de primaire cryptokringen in de afgelopen vijf dagen ongeveer $1000 hebben gedumpt.

Na een lange strijd om de $9K te behouden, verloor Bitcoin uiteindelijk, en stortte zich onmiddellijk op $8816 op de Binance Futures beurs, wat het huidige dagelijkse dieptepunt is, vanaf het schrijven van deze regels.

Afgezien van een snelle storing op 15 juni, was de laatste keer dat de prijs van Bitcoin onder de $9000 mark verhandeld werd precies een maand geleden, op 27 mei 2020.

Wall Street Nachtmerries

Gisteren registreerde de VS zijn hoogste dagelijkse aantal nieuwe COVID19 -gevallen. De wereldwijde angst van een tweede golf had de markten vrijdag voor een diepe duik gestuurd.

De Amerikaanse grote indexen sloten de vrijdagsessie af met een gemiddelde daling van 2,5%, terwijl de aandelen van Facebook (FB) met meer dan 8% daalden. Helaas voor de Bitcoin Up stieren volgt de primaire cryptocurrency onlangs de markten, ondanks het feit dat zoals het gisteren leek, Bitcoin de $9000 – $9200 prijszone mooi vasthield, vandaag was een ander verhaal.

Altcoins lijden meer

Terwijl Bitcoin een dagelijkse prijsdaling van 3% ziet, bloeden volgens CoinGecko grote altcoins nog meer.

Ethreum, de op één na grootste crypto per marketcap, verliest 5,5% en handelt rond de $218. Ripple (XRP) volgt dezelfde prijsdaling als ETH, en handelt momenteel voor $0.173.

Van de top 20 altcoins lijdt Bitcoin SV aan de hoogste daling met meer dan 15% verlies in de afgelopen 24 uur tot $145.