Bitcoin „förintade“ dess viktigaste stöd under den senaste nedgången; Här är där det står

Bitcoin har mött en del intensivt motstånd under de senaste dagarna och veckorna, vilket har undertryckt dess tillväxt och gett upphov till flera starka avslag

Försäljningstrycket inom regionen $ 19.000 mellan mitten och övre har varit ganska intensivt och kan fortsätta att hämma tillväxten på medellång sikt
En näringsidkare tror att varje fortsatt svaghet på kort sikt sannolikt kommer att få den att se betydligt ytterligare nackdelar på medellång sikt
Detta beror på att det nu handlas strax över en avgörande teknisk supportnivå som har hållit sig stark under hela sin uppåtgående trend
Ett avbrott under detta kan leda till att det ser betydande förluster på kort sikt
Med detta sagt verkar svaret över natten på denna nivå fungera till tjurernas fördel

Bitcoin har utsatts för enorm turbulens ända sedan priset nådde mitten av $ 19.000-regionen. Även om många investerare förväntade sig att det skulle öka efter att ha tappat dessa toppar, så visade sig försäljningstrycket här för intensivt.

Detta har resulterat i att BTC ser flera konsolideringsfaser samt flera starka försäljningar. Så länge den här trenden kvarstår på medellång sikt kommer BTC sannolikt att glida lägre innan den når en nivå med tillräckligt stöd för att gnista en långvarig uppåtgående trend.

En näringsidkare förklarade att detta senaste drag lägre „utrotade“ Bitcoins stöd och lämnade botten av sitt moln som det sista avgörande stödet.
Bitcoin störtar som uppåt Momentum Falters

I skrivande stund handlas Bitcoin med knappt 1% ​​till sitt nuvarande pris på 18 450 $. Detta markerar en anmärkningsvärd nedgång från veckovisa toppar på $ 19.400.

Det markerar också en liten återhämtning från dess låga nivåer på 17 640 dollar som tappades under försäljningen.

Returen från denna nivå var både intensiv och hausseartad, men den har fortfarande ett sätt att gå innan den kan se någon allvarlig fart på medellång sikt.

Handlare hävdar att detta stöd markerar det sista strået för BTC

En näringsidkare förklarade i en nyligen tweet att Bitcoin nu befinner sig i en osäker position, eftersom dess sista viktiga supportnivå på kort sikt markerar botten av sitt moln, som ligger på cirka 17 400 dollar.

”Stödet utplånades tydligt. Pris snart för att testa stödet av molnet igen, kommer att längta resten med ogiltigförklaring nedan, sade han medan han pekade på nedanstående tabell.

Det faktum att Bitcoin publicerade en stark reaktion på 17 700 dollar är ett positivt tecken, men varje hakande fart runt sitt nuvarande pris kan leda det lägre – vilket tvingar det att röra botten av sitt moln.